Over ons

Tuinen van zuid kan ook wel worden gezien als een Urban Living Lab. Hierin werken we samen met o.a. hogescholen, individuen en bedrijven met groene initiatieven.

Vanuit dit gezamenlijk uitgangspunt kan er worden geëxperimenteerd met nieuwe technologieën die de biodiversiteit en de natuurlijke omgeving op een positieve manier stimuleren. We trachten hiermee de voordelen van de vergroening toegankelijk en meetbaar te maken.

Een groene omgeving heeft op veel vlakken een positief effect op omgeving en mens. In de eerste plaats is er een verbetering van de luchtkwaliteit doordat planten en bomen fijnstof uit de lucht filteren. Daarnaast is bewezen dat meer groen in de stad een gunstig effect heeft op de mentale gezondheid van de mens. Deze gegeven feiten geven stof tot nadenken. Wij zouden dat graag doen in een groene omgeving, waar iedereen van kan genieten en waar we samen de mogelijkheid hebben om op zoek te gaan naar innovatieve ideeën en oplossingen. Met als doel: Deze omzetten in realiteit.